Kábeldaráló, hulladékkezelő és újrahasznosító gépek, forgács-centrifugák, rúdadagolók és egyéb ipari gépek
   
 

Okocimski Brzesko - RKS Raków - beszámoló

Mi Pécsre akartunk meccsre menni. Szurkolni az eddig hibátlanul teljesítő Csapatunknak...

Pécs egy olyan helyszín, ami mindig ad egy kis extrát az amúgy egyre laposodó kis szurkolói életünknek. Kaptunk, adtunk. Vártuk, várták. Éveken, lassan évtizedeken keresztül. Ennek most vége szakadt. Ők már július óta nincsenek jelen a hazai meccseken, nekünk pedig most jött el az idő amikor befejeztük a meccsre járást a „kártyás” mérkőzésekre.

Viszont foci nélkül, szurkolás nélkül mit ér az élet? Számunkra nem sokat. Ezért nyolcan úgy döntöttünk meglátogatjuk lengyel testvéreinket. Szombat hajnalban indultunk és reggel kilencre már a megbeszélt találkozóhelyen voltunk. Czestochowa kerületekre van bontva, és a brigádok e szerint csoportosulnak. Vendéglátónk és fő kontaktunk a Polnoc nevű városrész vezetője így az ő nagybuszukkal tettük meg a kb. 200 kilométeres utat. A fontosabb derbik előtt alkoholtilalom van érvényben, de mivel most egy ultrák nélküli ellenfélhez látogattunk így belehúztak a srácok a fogyasztásba. Vodka, sör, és egyéb fóliába csomagolt finomságok könnyítették (egyeseknek nehezítették) a 4 órás utat.

Meglepő volt számukra, hogy a rendőrök a legkisebb falvakon keresztül vezetnek minket, de ez csak nekünk volt furcsa, ez Lengyelországban bevett szokás. Annyian megindulnak egy hétvégén focimeccsekre, hogy a rendőrségnek komoly feladat az útvonalak megtervezése, hogy a brigádok véletlenül se fussanak össze egymással.

A találkozón 400 néző volt, kb. 140 vendéggel. A csapat legendás edzője, akivel a Raków először jutott fel az első osztályba a múlt héten hunyt el, az ő tiszteletére a hetvenedik percig (ennyi idős volt) nem volt szurkolás. Utána a szokásos lendülettel és intenzitással nyomta az egész vendégszektor. 0-3 lett a vége, amivel a csapat feljött az ötödik helyre, de csak öt pontra van lemaradva az elsőtől. Vissza már autópályán jöttünk így az utazási idő a felére csökkent.

Még indulás előtt meghívást kaptunk az egyik huligán legénybúcsújába, úgyhogy egy gyors vacsora és zuhany után egyből a kocsma felé vettük az irányt. Itt már kb. 35-40 fő elég emelkedett hangulatban mulatott, amihez mi is csatlakoztunk. Később átmentünk egy szórakozóhelyre ahol tovább folytatódott a tivornya. A rendőrség is megtudta hol mulat a brigád, a szórakozóhely előtt egész éjjel egy furgonban várták mikor tudják magukat „szolgálatba” helyezni. Szerencsére nem volt semmi atrocitás, így mindenki békében távozott.

A hazaút eseménytelenül és másnaposan telt, este kilencre értünk Fehérvárra. Ha nem tudunk itthon meccsre járni jövőre, akkor  valószínűleg meg fognak sűrűsödni ezek a látogatások.

AVE RAKÓW

RED-BLUE BROTHERHOOD

Buzi mlsz!

vissza

Legújabb galéria:


2017.05.21. RBD Horgászverseny - 8. Savanyú Emlékkupa