Kábeldaráló, hulladékkezelő és újrahasznosító gépek, forgács-centrifugák, rúdadagolók és egyéb ipari gépek
   
 

Videoton-Bp. Honvéd (1-0) 13. forduló, beszámoló

Egy rangadó, amit kiheréltek…

Nem is olyan rég, a hét elején is jóleső borzongás futott végig az emberen; hétvégén jön a Kispest. Régi ellenfelünk, pályán, a lelátón, az utcán. Még akkor is, ha éppen nem egymás ellen játszottunk. Sok-sok találkozás, oda-vissza győzelmek. Az évek alatt kialakuló kölcsönös tisztelet, amely nem rontja el a rivalizálást.

Ám az egykor egyik legjobb hazai kanyar meghalt. És nem önhibájukból. Léteznek ők, csak nem a stadionban nézik csapatukat. Sem otthon, sem idegenben. Mert a klubjuk, csapatuk, kft-jük tulajdonosa akarja megszabni mi a helyes értékrend Kispesten. Ez annyira sikeres küldetés, mint amikor a kommunisták a „vas és acél” országává tettek minket…de talán még ennél is elhibázottabb.

Tehát egy rangadón voltunk, talán az utolsó meccsek egyikén Sóstón. Ki tudja, mi lesz a stadionnal, ki tudja mi lesz a szurkolói kártyával. Ki tudja mi lesz velünk?

Szurkoltunk, de nem tudtunk úgy felpörögni. Sem Hemingway-re, sem az MLSZ-re. Mert szemben üres volt a vendég. Üldözik a szurkolókat, és ennek az lesz az eredménye, hogy a csoportok nem járnak ki meccsekre. Nem lesz hangulat, és nem lesz néző sem. A kamu számokat és a 100 000 kártyást meg villogtathatják a döntéshozók.

Ágai Kis András szörnyülködhet az olimpikon vendégekkel, hogy „nem érti”, „mondja már el neki valaki”…elmondtuk Andris. Többen is. Csak cenzúráztátok. Ti is, az MTVA is, és az MLSZ is.

Egyébként a csapatnak szurkoltunk, hisz megérdemlik ebben a fantasztikus szezonban a biztatást. És ők meg is hálálták.

„Niko! Válj Ikonná! Maradj velünk!” – szólt az üzenet kiírás formájában az ezúttal gólpasszt adó csatárunknak. Kokó pedig eldöntötte a meccset.

Megnyertük ezt a szurkolói szempontból rendkívül fontos meccset, de egy fájdalmas üresség, egyfajta hiányérzet van bennünk.

13/12 gyönyörű ősz… lenne.

Hajrá Vidi! Álé RBD!

 

vissza

Legújabb galéria:


2017.05.21. RBD Horgászverseny - 8. Savanyú Emlékkupa